Українські військові наблизилися до Сватового Луганської області.

Про це повідомив очільник ОВА регіону Сергій Гайдай, пише ТСН.

“Поки що все стабільно. Повідбивали наступи і в Стельмахівці, і так само в Білогорівці. Окупанти постійно обстрілюють населені пункти, які були нещодавно окуповані. По Невському та Макіївці гатять постійно. Іноді й танки намагаються десь прорватися. Можу сказати, що зі Сватового “адміністрація” так званих “ЛНР” поїхала до Луганська”, – зазначив Гайдай.

На початку грудня Збройним силам України вдалося взяти під вогневий контроль ключову автомагістраль, яка веде від Кремінної до Сватового та далі на північ.

Раніше експерти Інституту вивчення війни заявили, що ЗС РФ втрачає здатність наступати і очікують на прорив ЗСУ на Луганщині. Окупаційні формування дедалі більше деградують, а високий рівень дезертирства унеможливлює подальше просування на сході України.

А раніше фахівці ISW висловили думку, що ЗСУ переріжуть постачання ЗС РФ, якщо захоплять трасу “Сватове-Кремінна”. Частини російської 1-ї гвардійської танкової армії та 144-ї гвардійської мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії готуються утримувати позиції у Сватовому.