Вищий антикорупційний суд не розпочав розгляд справи про так звані “диктаторські закони 16 січня” через те, що вона може не відноситись до його компетенції.

Про це сказала суддя-спікер Катерина Сікора, пише “Українська правда”

“У цій справі досудове розслідування здійснювалося не Національним антикорупційним бюро і не було закінчено прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Судова колегія ВАКС вирішила звернутись до вирішення цього питання (направлення до іншого суду ред.) до Апеляційної палати”, – пояснила вона.

У справі фігурує екс-голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. Йому інкримінують зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, співучасть у злочині (пособництво), службове підроблення.

Старобільський районний суд Луганської області 18 вересня скасував цілодобовий домашній арешт Олександру Єфремову. Змінив запобіжний захід на особисте зобов’язання.

Єфремова звинувачують у державній зраді, в допомозі бойовикам під час захоплення Луганського управління СБУ 2014 року, підтримці терористичної організації ЛНР, зміні територіальних кордонів України, що призвело до загибелі людей.