Російська окупаційна армія щодня втрачає під Бахмутом практично по цілому батальйону особового складу.

Про це сьогодні, 27 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив екскомандир роти батальйону “Айдар” Євген Дикий.

Він зазначив, що для армії РФ під Бахмутом — справжня м’ясорубка.

“Росіяни втрачають там ось кожен день практично по цілому батальйону. Взагалі батальйон на день. А при цьому все одно наступ триває. Тобто вони прийняли для себе, що для них ці втрати виправдані. Це такі втрати, які не дозволяла собі жодна, в принципі, армія у 21 столітті. Але росіяни вирішили, що вони вже перенеслися в реальність, схожу на Другу світову, коли батальйон — туди, батальйон — сюди. Ну, цей ми спишемо, надішлемо наступний”, — сказав Дикий.

Він додав, що бої точаться не те, що за кожну вулицю, а за кожен будинок.

“Ось один із моїх друзів там тримав позицію за 30 метрів від позицій ворогів… Тобто це дуже близькі контактні бої, відповідно, набагато менша роль бронетехніки й набагато менша роль артилерії”, — зазначив Дикий.

Він наголосив, що українські бійці теж зазнають великих втрат, але все ж таки діє правило, що під час таких боїв країна, яка наступає, втрачає в 3-5 разів більше, ніж країна, що обороняється.

Дикий додав, що часто загиблі росіяни навіть без касок і бронежилетів. Такі неоснащені солдати йдуть першими двома-трьома хвилями наступу, а вже за ними — найманці з ПВК “Вагнер”, які мають військовий досвід.

“Судячи з усього, вони просто поставили за мету до Нового року піднести на блюдечку царю-батюшці Бахмут. Нагадаю, що востаннє вони брали якесь велике українське місто на початку липня. Ось у перших числах липня вони взяли Лисичанськ, що з того моменту вони тільки втрачали, втрачали, втрачали, з того моменту тільки ми тільки звільняли наші міста. Ось тому, так, це принципово важливо хоча б якесь місто, що не має тактичного значення, але все-таки місто до Нового року взяти”, — сказав Дикий.

Він підкреслив, що навіть за таких величезних втрат окупантам не вдасться захопити Бахмут до свят. На всіх інших напрямках, за його словами, росіяни перейшли до оборони.

Проте Дикий вважає, що Росія налаштована на гру в довгу, тому мобілізація там триватиме.