Сили оборони України можуть зачистити Сєвєродонецьк від окупантів Росії за два-три дні, якщо Захід надасть необхідну ЗСУ далекобійну артилерію. Росіяни діють примітивно, а радянська військова техніка програє Західній. У місті тривають вуличні бої, російська армія штурмує і повністю прострілює трасу Лисичанськ-Бахмут, але не контролює її.

Про це, як пише “Главред”, заявив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

У ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що якщо українські війська отримають сучасні далекобійні гармати, їм вдасться здобути перемогу в артилерійській дуелі з окупантами, захистити промзону, яку піддає атакам ворог, і повністю звільнити Сєвєродонецьк.

За його словами, російська армія діє примітивно і повторює маневри, які вже здійснювала в зруйнованих Рубіжному та Попасній.

“Росіяни дотримуються своєї примітивної тактики: рясні обстріли артилерії, після – спроби прориву. Те ж саме відбувалося у вже знищених Рубіжному та Попасній. Ворог потужно б’є по промзоні, яку ми контролюємо. Якщо ми швидко отримаємо західну далекобійну зброю, то почнеться дуель артилерій. Радянщина програє Заходу. Наші захисники зможуть зачистити Сєвєродонецьк за два-три дні”, – пояснив Гайдай.

Також він підкреслив, що у Сєвєродонецьку продовжують йти вуличні бої. Окупанти не контролюють трасу Лисичанськ-Бахмут, але постійно штурмують і обстрілюють дорогу.