Сполучені Штати Америки обіцяли надати Україні допомогу щодо збільшення баражуючих боєприпасів. Київ очікує на 10 далекобійних безпілотників Switchblade 600, які повинні надійти державі протягом декількох тижнів. Іран за останній час продав Росії 2400 безпілотників, тому країна-окупант наразі виграє конкуренцію.

Про це, як пише “Главред”, заявив міністр оборони Олексій Резніков.

В інтерв’ю Politico він розповів про те, що Україна очікує на отримання ударних дронів Switchblade 600. Виробник безпілотників AeroVironmen вже оголосив про надання державі 10 таких БПЛА протягом декількох тижнів.

“Ми все ще чекаємо на безпілотники Switchblade 600, США пообіцяли допомогти Києву збільшити запас баражуючих боєприпасів, які можуть зависнути над ціллю до того, як оператор направить її на удар”, – зазначив Резніков.

За його словами, Тегеран за останні тижні продав Москві 2400 ударних дронів. Тому країна-агресорам поки що виграє конкуренцію в даному компоненті.

“Іран продав Росії 2400 безпілотників за останні тижні, тому зараз я б сказав, що іранські безпілотники тимчасово виграють цю конкуренцію”, – підкреслив Олексій Резніков.

Нагадаємо, дрони-камікадзе Switchblade 600 здатні атакувати ворожі цілі на відстані 40 кілометрів. Перебувати в повітрі такий безпілотник може близько 40 хвилин. До цього Вашингтон постачав Києву БПЛА Switchblade 300 – дрони менших розмірів і дальності дії.