Майбутнім депутатам від “Слуги народу” на “школі депутата” видали перелік комітетів Верховної Ради. У списку не було 7 з 28 комітетів.

Про це стало відомо theБабель із власних джерел у партії.

Видання припускає, що не включені до переліку комітети планують ліквідувати та реформувати. Ідеться про такі комітети:

європейської інтеграції;
культури і духовності;
прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин;
промислової політики та підприємництва;
у справах ветеранів та осіб з інвалідністю;
фінансової політики і банківської діяльності;
а також Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації.

Деякі комітети можуть об’єднати: будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства із комітетом транспорту новостворений комітет називатимуть комітетом із питань інфраструктури, вказує медіа. Ще низку комітетів перейменують.

“Комітет із питань охорони здоров’я стане комітетом із питань медицини. Комітет із питань аграрної політики та земельних відносин аграрної політики. Державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування децентралізації та регіонального розвитку. Екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи екології. Запобігання і протидії корупції антикорупційної реформи. Сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму гуманітарної політики, молоді та спорту. Паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки енергетики та тарифів. Інформатизації та зв’язку діджиталізації та IT”, вказує theБабель.

Незмінним має лишитися лише комітет економічної політики.

Загалом у Верховній Раді нині діє 28 комітетів.

Одним із співвласників theБабель є гендиректор “1+1 медіа” Олександр Ткаченко, який зайшов до нового парламенту за списком партії “Слуга народу”. Співінвестором медіа є український олігарх Ігор Коломойський.

У санаторно-готельному комплексі Трускавця “Ріксос” почалося тижневе навчання для майбутніх депутатів від партії “Слуга народу”. Організовує його Київська школа економіки. Депутатів розділили на 30 груп по 8-10 людей.