Сили оборони України не брали участь у рейді на Білгородську область і в момент військової операції російських добровольців в регіоні стояли на кордоні, щоб в разі чого не пропустити окупантів РФ на українську територію. Росіяни зазнали втрат, проте вони не позначилися на боєздатності добровольчих формувань.

Як повідомляє The New York Times, високопоставлений український чиновник анонімно розповів журналістам про те, що бійці ЗСУ не брали участі у військовій операції добровольців Росії в Білгородській області. Вони стояли на кордоні, щоб не допустити контратак окупаційної армії РФ, пише “Главред”.

Відповідальність за рейд на Білгородщину взяли на себе Російський добровольчий корпус і Легіон Свобода Росії.

“Легіон “Свобода Росії” був створений в серпні 2022 року, щоб дати можливість росіянам, які виступають проти війни Кремля в Україні, взяти в руки зброю і воювати разом з українцями. Бойові дії цих антикремлівських російських добровольців обмежувалися в основному лінією фронту в Україні, переважно в Бахмуті і навколо нього”, – наголошується в матеріалі.

Також співрозмовник NYT підкреслив, що російські добровольці зазнали втрат, але вони не позначилися на боєздатності військових формувань.