Майже 100 га Біличанського лісу, що має природоохоронний статус перебувають в оренді ТОВ «Літораль».

Про це пише громадський рух «Чесно», на якій посилається «Твоє місто».

Майже 100 га Біличанського лісу у Святошинському районі Києва біля табору «Лісовий Артек» під загрозою забудови. На ситуацію може вплинути Київрада. Для цього депутати і мер міста Віталій Кличко (УДАР) мають не подовжувати договір з ТОВ «Літораль», яка вже 15 років орендує тут землю.

Місто підписало документи на оренду з цим ТОВ ще за часів головування держзрадника Леоніда Черновецького у 2008 році. З того часу, завдяки боротьбі активістів у 2014 році і рішенню Київради був підписаний президентський указ і ліс отримав найвищий природоохоронний статус нацпарку. А два роки тому межі нацпарку вдалося нанести на кадастрову карту і ці ділянки по суті в середині території, яка є природно-заповідним фондом.

«Профільний департамент відправив запит на це товариство, щоб отримати відповідні документи, але воно їх так і не надало. Цю частину лісу обстежили інспектори і виявили, що там ростуть багаторічні дерева. Департамент пропонує Київраді проєкт рішення щодо відмови в подовженні оренди», — наголошує заступник голови КМДА Петро Оленич.