Президент Володимир Зеленський доручив позвільняти всіх силовиків, які причетні до схем із незаконного видобутку бурштину. Про це він заявив на робочій нараді у Житомирській області.

“Почнемо працювати по всім прізвищам трьох областей. Ці люди самі про себе це знають, вони зараз нас слухають. Найкращий варіант, щоб вони збирали свої речі і змінили адресу свого існування, країну свого життя. Це для них буде найм’якший варіант.

У цій схемі і Нацполіція і Служба безпеки, таке інше. Я так розумію, якщо ми кажемо про Житомирщину, це Олевський та Овруцький райони (бурштинові районі. – ред.). Керівники райвідділів поліції, я вас дуже прошу, звільнити їх. Що стосується керівника області поліції? Є ця людина. Скажіть, будь ласка, що у вас відбувається в області?

Вам приємно, що про поліцію, яку повинні поважати українці, що ви всі теж в схемі. Як нам жити українцям із цим? Про яку безпеку ми говоримо?”, – заявив Зеленський.

Разом із президентом на нараді був в.о голови СБУ Іван Баканов.

Керівник обласного управління поліції відповів, що не може звільнити одного з районних начальників, який відсторонени, з посади, бо той на лікарняному.

Зеленський: “А скільки ви років працюєте головою?”

Обласний начальник поліції: “Четвертий”.

– Четвертий? Тобто, ви знаєте, що у вас тут відбувається?

– Ми майже припинили масовий видобуток. Треба дуже великі сили.

– Я вам не вірю, вибачте будь ласка. Я теж вам рекомендую покинути свою посаду. Буду говорити з паном Аваковим. Може ви нормальна людина і в схемі не були, але ви не можете зробити нічого з бурштинними піратами Житомирщини.

Також Зеленський вимагав звільнення обласного начальника СБУ.

“Ви знаєте, що СБУ теж у цій схемі?”, – запитав він у керівника СБУ.

Популярні новини зараз

У столиці відкрили пам’ятник митрополиту УАПЦ Василю Липківському

Легендарний червоний автобус-кафе Lenny Bus тепер стоятиме біля Житнього ринку

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Столична блогерка вчергове похвалилась їздою в комендантську годину та ще й під рос-музику

Показати ще

“На сьогоднішній день управлінням вилучено понад 13 тонн бурштина”, – відповів чиновник.

“Я вам дякую. Ми змінимо голову СБУ у Житомирській області. Я би хотів, щоб пан Іван Геннадійович Баканов розглянув іншу кандидатуру”, – відповів Зеленський.

Також на нараді президенту заявили, що прокурор перебуває у відпустці.

“Коли відпустка у нього почалася? А є заява з датами? Позвоніть, вам привезуть, я хочу побачити, коли він пішов у відпустку”, – відреагував глава держави.

Оновлюється.