Німеччина повинна займатися довгостроковим і превентивним плануванням надання військової допомоги Україні.

Про це заявила очільниця комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман. Вона розкритикувала політику канцлера ФРН Олафа Шольца щодо постачання зброї Києву, пише “Главред”.

Штрак-Циммерман вважає, що військову допомогу потрібно надавати превентивно і планувати це на кілька місяців наперед, а не просто реагувати на запити від України і давати по факту уже тоді, коли щось просять. Про це вона сказала в інтерв’ю виданню RND, опублікованому у вівторок, 27 грудня.

Вона зазначає, що планувати надання військової допомоги Німеччина повинна у тісній співпраці з українською армією та партнерами по НАТО.

“Росія не перестане тероризувати Україну. Німеччина має розробити сценарій зі своїми партнерами щодо продовження підтримки у найближчі місяці. Зброя має доставлятися превентивно туди, де вже виникають вузькі місця”, – наголосила голова комітету Бундестагу з оборони.

Вона наполягає на тому, що Німеччина повинна мати стратегію надання військової допомоги, адже просто відгукуватися на запити від України, коли вона про щось просить – це не довгострокова стратегія.

Також вона висловила незгоду з тим, що ФРН не дає Україні танки. Таке рішення вона назвала недалекоглядним.

“Я так втомилася від виправдань, чому ми не можемо поставити танки. Особливо коли чую, що ці поставки означали б особливу провокацію Росії”, – заявила Штрак-Циммерман.

За її словами, неправильно прикривати відмову від постачання танків страхом ще більше спровокувати Росію.