Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден вкотре вирішив відповісти на запитання, чому його країна не збирається найближчим часом надавати Україні літаки F-16.

Про це він розповів під час бесіди із журналістами, пише “Фокус”, посилаючись на сайт Білого дому.

На думку американського лідера, винищувачі повинні залишитися в його країні, і найближчим часом питання постачань розглядатися точно не буде.

“Бо ми повинні їх тут тримати. Це зовсім інша ситуація”, — сказав глава Білого дому.

Водночас варто відразу зазначити, що така ж позиція у Пентагону і Білого дому була й щодо танків Abrams, проте вже зовсім скоро вони прибудуть в Україну. Тому цілком ймовірно, що постачання винищувачів все ж таки будуть, адже українські політики називають це питанням часу. Зокрема, глава Міноборони України Олексій Резніков пообіцяв, що справа зрушить з мертвої точки вже під час наступної зустрічі у форматі “Рамштайн”, яка призначена на 14 лютого.

“Всі види допомоги на початку проходили спочатку етап “ні”. Це означає “ні” станом на сьогодні. Друга стадія: давайте обговоримо, вивчимо технічні можливості. Третя стадія: давайте готувати ваші екіпажі. І четверта стадія: беріть. Так було з HIMARS, так було зі 155-міліметровою артилерією, з тими самими Bradley”, — сказав Резніков.