Міністерка охорони здоров’я часів Януковича Раїса Богатирьова чекає на засідання у Печерському райсуді Києва. Суд вирішуватиме, чи застосовувати запобіжний захід, обраний у травні 2015 тримання під вартою.

Про це Gazeta.ua повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

“Сьогодні прокуратура звернулася до суду з клопотанням, у якому просить Печерський райсуд розглянути застосування щодо екс-очільниці МОЗ запобіжного заходу у формі тримання під вартою. Цей запобіжний захід їй обрали ще у 2015 році за клопотанням прокурора Генеральної прокуратури, слідчого в особливо важливих справах, який розслідував провадження за ч.5 ст. 191 КК, і в межах якого екс-очільниці МОЗ оголосили підозру”, зазначила вона.

Богатирьова знаходиться в суді, суддю для розгляду визначили автоматичним розподілом. Невідомим лишається лише час засідання.

З вечора 27 липня екс-міністерка перебувала в СІЗО як затримана особа.

Богатирьову підозрюють у розкраданні бюджетних коштів на суму 6,481 мільйонів гривень. Інкримінована їй стаття передбачає позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3-х років та з конфіскацією майна.