Секретар РНБО Олександр Данилюк чітко знає, як реформувати структуру Кабміну.

Про це заявив директор аналітичного центру Політика Микола Давидюк в ефірі каналу Прямий, коментуючи заяву секретаря РНБО Олександра Данилюка щодо скорочення міністерств у новому Кабміні.

Додавши, що немає потреби у віце-прем’єрах, які є управлінцями виключно своїх кабінетів, нехай краще люди відповідають за міністерства і відповідно будуть профільними віце-прем’єрами.

“12-13 міністерств, як запропонував О.Данилюк це достатньо непоганий Кабмін, який буде відповідати на реформаторські виклики” – вважає політолог.

“Немає нічого доброго, коли в Кабміні 5060 міністерств. Свого часу, при пані Тимошенко був взагалі маскарад посад, коли в міністра було по 10 заступників.

Людям роздавали посади, візитівки, державне фінансування от тільки для того, щоб вони могли ходити красуватись. Чи потрібно це? Ну, напевне, що ні” – додає Давидюк.

“В даному випадку бачення Секретаря РНБО це оптимізація. Мені здається, з тим рівнем підготовки, що в нього є, він чітко бачить та розуміє, як саме реформувати структуру Кабміну” – вважає політолог.