Мер Дніпра Борис Філатов назвав розмови олігарха Ігоря Коломойського про оголошення дефолту “негативом”. Водночас він похвалив президента Володимира Зеленського.

Про це Філатов сказав в інтерв’ю “Радіо Свобода”

“Я оцінюю її (заяву. – Gazeta.ua) негативно. Тому що він мислить із вершини якоїсь зрозумілої йому системи. Може, коли він говорить про дефолт, він десь у мізках тримає борги “ПриватБанку” у себе в голові. Але для людей це буде дуже погано. Тому я повинен думати як міський голова, в першу чергу про інтереси людей, а не про інтереси великих систем. Тому я вважаю, що ця ідея досить контроверсійна”, – пояснив мер.

Філатов заявив, що Зеленський не підконтрольний Коломойському.

“Володимир Олександрович абсолютно самостійна людина, і у нього свій шлях. Не можна заперечувати те, що вони знайомі, що у них були спільні бізнес-проекти. Але я впевнений, що непідконтрольний”, – сказав він.

“Та слухайте, він абсолютно нормальна, земна людина. Але місце сидіння визначає точку зору. І мені б, звичайно, найменше хотілося, щоб нормальна, абсолютно приземлена, позитивна людина на ім’я Володя, забронзовіла, розумієте?

Я можу оцінювати Володимира Олександровича сьогодні (і тоді Володю) як порядну людину, яка хоче зробити щось добре, увійти в історію, в якої є благі наміри. І я б дуже не хотів, щоб ці благі наміри повторили приказку “Благими намірами вистелена дорога до пекла”. Цього я боюся”, – заявив Філатов.

Мер Дніпра Борис Філатов не балотуватиметься до Верховної Ради на позачергових виборах. Про це він заявив у своєму відеоблозі.