П’ятий президент, майбутній депутат від “Європейської солідарності” Петро Порошенко дав велике інтерв’ю у двох частинах “Українській правді”.

Gazeta.ua виокремила 10 головних заяв Порошенка з другої частини розмови.

Про президентські вибори 2019 року

“Я мав це зробити…(піти на вибори Gazeta.ua). Якби я бачив кандидата, який би від нашої команди міг перемогти, я би точно і залюбки запропонував йому участь у кампанії. Не хочу зараз називати жодних прізвищ, але ви можете їх назвати, хто би замість мене міг перемогти на президентських виборах. Жоден з тих, кого б ви назвали, не вийшов би навіть у другий тур”

Про Гладковського та корупцію в оборонці

“Я був переконаний в тому, що його управлінські якості дозволять швидко виконати поставлені під час війни завдання переведення на тризмінний режим підприємства “Укроборонпрому”. І вони були виконані. Я ще раз хочу наголосити, якщо у вас є будь-які підстави говорити про те, що було порушено законодавство, будь ласка в суд.

Звичайно, якщо я його звільнив, то звільненням я її (свою помилку Gazeta.ua) і виправляв.

Я в останній раз бачив його на засіданні РНБО, де я його звільнив. І по телефону не спілкувався”.

Про екс-главу Нацбанку Гонтареву та Коломойського

“Тільки ледачий не кидав у мене каміння за Гонтарєву. Тільки за Гонтарєву пан Коломойський почав атакувати мене по своєму телебаченню. І я зараз стверджую, що все, що робила пані Гонтарєва, вона робила на користь України з високим професійним рівнем, з нульовою толерантністю до корупції. Ніколи ще в нас не було такого голови НБУ, який би відновив функціонування фінансово-банківської системи”.

Про слабке місце

“Якщо вам для інтерв’ю дуже потрібно, щоб Порошенко що-небудь знайшов і сказав, що я винен, то, Севгіль, я винен. У комунікаційній політиці. Це було слабке місце. У тому, що ми не захистилися від російської інформаційної агресії”.

Про Медведчука

Популярні новини зараз

Столичні митники спалили 11,5 тис. "яєць-сюрпризів" від "Barbie", які виявились китайською підробкою

У столиці відкрили пам’ятник митрополиту УАПЦ Василю Липківському

У Києві на Солом’янці планують відремонтувати стадіон школи №3 на вул. Ушинського, 15 — на це виділять ₴34,5 млн

Київщина опинилась під ударом ворожих БпЛА — влучання та постраждалі відсутні, внаслідок падіння уламків є пошкодження та загоряння

Показати ще

“Я дуже шаную вас (звертається до журналістки Gazeta.ua), щоб допустити на мить, що ви повірили, що був період, будь-який в українській історії, коли Медведчук не мав ролі і впливу. Наголошую на тому, що це було в кожен з років країни.

При Порошенку він цього (друге місце на виборах Gazeta.ua) не мав. При Порошенку він навіть не балотувався! При Порошенку він навіть не намагався забезпечити такий вплив на інформаційні канали! (…) Медведчук при мені голову не міг підняти!”

Про корупцію

“Значна кількість джерел, зокрема корупції, протягом цих п’яти років були знищені. Зараз це дуже непопулярно і не модно говорити”

Про себе за час на посаді

“Я став сильнішим, досвідченішим, мудрішим, принаймні на те претендую. Я дуже постарів, бо це не легкий хліб бути президентом. Але для чоловіка це не страшно. І ще я пишаюся кожним з п’яти років мого президентства. Бо я пишаюся Україною. Я пишаюся тим, що нам всім разом, в тому числі вам, Севгіль, вдалося зробити. Ми змінили Україну. Я пишаюся, що ми її зберегли, бо ставало питання про її існування. Я пишаюся, що країна кардинально інша. Але оскільки формат інтерв’ю передбачав, що я мав визнавати цілу низку помилок, я кажу, що в мене, на жаль, є за що просити пробачення в Господа.

Сьогодні я набагато більше люблю Україну. І країна змінилася. Вона дуже змінилася”.

Про Іловайськ

“Відійдіть від кліше, що Іловайськ це є програш українців. Сприймайте, будь ласка, Іловайськ як початок російської агресії. Якби не було агресії, то ситуація розгорталася б зовсім по-іншому. Я не хочу нікого звинувачувати, ні тих, хто відмовлявся виконувати накази головнокомандувача Муженка, чи тих, хто свого часу не зробили рішень… За це заплачена велика ціна. Але причиною стала російська агресія”

Про жадібність і власні гроші

“Я не роздаю грошей, бо кожна копійка дісталася мені важкою роботою. Я ні в кого не залучаю гроші, в тому числі обидві кампанії я провів сам.

Зараз, звичайно, я менше даю армії, тому що армія забезпечена. Але благодійні програми не закінчуються, це не тема цього інтерв’ю”

Про майбутнє

Я би дуже хотів, щоб я був живий (за 10 років Gazeta.ua). І мріяв би, щоб я завершував свою каденцію депутата Європейського Парламенту.

Партія Порошенка “Європейська солідарність” отримала 8,1% підтримки на позачергових парламентських виборах і потрапила до парламенту 9-го скликання. Порошенко був №1 у списку.