Голова Державної митної служби Максим Нефьодов закликав українців звертатися до нього безпосередньо, якщо є корупція на митниці. Про це він написав у Facebook.

“Якщо у вас митниця вимагає хабара – пишіть мені просто у Facebook. Якщо хтось бігає по регіонах і розповідає, що потрібно збирати гроші Нефьодову – це шахраї. Здавайте їх мені. Якщо хтось каже, що “домовився із зеленими і тепер стежить за розмитненням чогось” – це мутанти. Здавайте їх Олексієві Гончаруку і Давиду Арахамії (заступник керівника Офісу президента і майбутній нардеп від “Слуги народу”. – Gazeta.ua)”, – повідомив Нефьодов.

“Якщо хтось митникам дзвонить із будь-яких органів з “порадами”, кого і як розмитнювати – тепер ми живемо по-новому і ці поради йдуть лісом.

Колеги, я безальтернативно очікую від вас відповіді “вибачте, тепер це не працює, порадьтеся зі своїм керівництвом, нехай вони набирають голову Держмитслужби”. Якщо хтось буде розмитнювати щось за командою інших людей – буде звільнений. Якщо хтось на вас тисне – пишіть мені”, – додав керівник ДМС.

Голова митної служби планує запровадити базу розмитнених автомобілів. Для боротьби з корупцією на митниці Нефьодов хоче ввести дієвий контроль всіх процесів.