Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк отримав підозру від ГПУ про те, що втручався у роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Вовка також підозрюють в інших можливих злочинах, пише “Українська правда”.

Судді Іван Шепітко, Ігор Погрібніченко та Євгеній Аблов також отримали повістки. 2 серпня вони прийшли до Генпрокуратури, щоб їх допитали і забрати підозри.

В опублікованих повістках, підозри, крім тиску на ВККС, стосуються перевищення влади, шахрайства, службового підроблення та недбалості, незаконного перешкоджання мітингам, постановлення завідомо неправосудних рішень, пропозиції або надання хабара, втручання в роботу автоматичного документообігу суду.

Недалеко від головного входу до Генпрокуратури триває акція проти керівника управління спецрозслідувань Сергія Горбатюка, який займається, в тому числі, справою Окружного адмінсуду. Від Горбатюка вимагають розслідувати справи по вбивствам на Майдані. Водночас, деякі учасники акції ховають свої обличчя від журналістів та відмовляються відповідати на запитання.

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк називає фальсифікацією розмови, які записало та опублікувало НАБУ. На аудіо ніби-то записані розмови суддів ОАСК, що фігурують у справі втручання в інші органи влади.