Збройні сили України мають скористатися помилкою президента РФ Володимира Путіна, який “підганяє” свої війська на наступальні дії.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни, пише InfoResist.

Аналітики зазначають, що українські війська продовжують досягати обмежених успіхів у Луганській області і, ймовірно, матимуть змогу досягти великих успіхів, якщо будуть підкріплені військами із західної частини Херсонщини.

У свою чергу, російські окупанти також зміцнюють свої оборонні позиції в Луганській області, але ЗСУ, проте, просуваються вперед, і немає підстав прогнозувати, що погано навчені, погано оснащені і з низьким моральним духом російські резервісти зможуть зупинити українські війська, окрилені своїми перемогами. , у їхньому просуванні.

В ISW вважають, що припинення або тривале уповільнення бойових дій протягом наступних кількох місяців є дуже малоймовірним. Бойові дії, швидше за все, посиляться, ніж ослабнуть зі зниженням температури.

Експерти наголошують, що той факт, що Путін продовжує підганяти своїх генералів до наступу за існуючих обставин, є серйозною помилкою з військової точки зору. Передбачається, що це пов’язано з психологічними чинниками, які змусили Путіна віддати наказ про вторгнення, але також і з потребою Путіна продемонструвати свою жорсткість фракції, очолюваної принаймні публічно фінансистом “Вагнера” Євгеном Пригожиним.

Таким чином, російський диктатор навряд чи прагнутиме припинення вогню, якщо воно не супроводжуватиметься значними українськими чи міжнародними поступками.