У президента і партії “Слуга народу” є “вікно можливостей” від 6 до 8 місяців. Тому все, про що я кажу, ми маємо встигнути за цей час. Звісно, хотілося б витратити 10 років, але маємо лише ці місяці.

Розповів власник клініки “Борис” і ймовірний майбутній міністр охорони здоров’я від партії “СГ” Михайло Радуцький в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Радуцький також розповів про перші їхні кроки щодо медреформи.

1 перепис населення

За його словами, Зеленський обіцяє перепис ще цього року.

“Як можна робити розрахунки на медицину, не знаючи кількості населення? Думаю, в країні 30 млн, хтось вважає, що 28 млн, хтось 42 млн”.

2 аудит стану системи медицини

Аудит проводитимуть одночасно по всій країні з залученням когось з першої “п’ятірки”. Запевнив, що це “невеликі гроші”.

“Більше того, ми розуміємо, що це будуть за гроші. Ми не будемо залучати кредити, не братимемо з бюджету зайвих коштів”.

3 ухвалення медичних протоколів

За словами Радуцького, в Україні вони не можуть бути міжнародними і англійською. Протоколи мають бути українською.

“Це можуть бути протоколи, взяті у якоїсь передової країни, але адаптовані під нашу матеріально-технічну базу. Якщо порівнювати стан лікарень, умовно, в Житомирі і Києві, і діяти за київським протоколом, то житомирські лікарі сядуть до в’язниці, бо не зможуть виконати протокол. Треба або підняти всі лікарні на один рівень до, наприклад, Інституту Стражеско чи Амосова, або взяти нижню планку, піднімаючи її щоразу. Протоколи мають бути під то, що є середнім по країні, що зможе застосувати кожна клініка”.

Претендент на посаду очільника МОЗ додав, що тоді за протоколами прийматимуть стандарти якості, а після цього розраховуватимуть тарифи. переконує, що без ухвалений протоколів і стандартів неможливо коректно порахувати вартість і тарифи.

Популярні новини зараз

На Київщині в одній з пожежних частин намалювали мурал та встановили Національний рекорд

У Києві затримали учасника бійки на Хрещатику ввечері 23 червня

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Столична блогерка вчергове похвалилась їздою в комендантську годину та ще й під рос-музику

Показати ще

У фракції політичної партії “Слуга народу” в парламенті оберуть 12 неофіційних лідерів, які координуватимуть діяльність народних депутатів. Жартома їх називають “апостолами”, зазначив майбутній нардеп Давид Арахамія.