Канада перекидає з Близького Сходу до Британії два військово-транспортні літаки С-130J. Вони возитимуть зброю для України.

Як пише CBC News, на яке посилається UA.NEWS, авіаційний підрозділ збройних сил Канади на Близькому Сході, який підтримував антитерористичні операції та миротворчі місії ООН в Африці, переводиться до Сполученого Королівства. Відповідаючи на запитання CBC News, міністерство оборони Канади пояснило передислокацію літаків та відповідного обслуговуючого персоналу як необхідний крок на тлі зусиль із постачання до України зброї та боєприпасів.

Зазначається, що останні кілька років цей авіаційний транспортний підрозділ базувався у Кувейті, звідки здійснював регулярні вильоту у рамках місій НАТО та ООН.

Раніше Канада після візиту прем’єр-міністра Джастіна Трюдо до України запровадила нові санкції проти російського агресора. До санкційного списку потрапили 40 громадян рф, з них 21 — російські олігархи та особи, наближені до режиму Путіна, а також 19 осіб із оборонного сектору рф.