На позачергових виборах кандидати в народні депутати по мажоритарці роздають виборцям продукти харчування і алкоголь.

Фото опублікувала громадянська мережа “Опора”.

У Вінницькій області на окрузі №18 місцеві жителі отримують у вигляді благодійної допомоги курятину та заморожену піцу від кандидата з “Батьківщини” Олега Мейдича.

19 червня до міста Липовець приїхала машина із написом “Соціальні ініціативи Мейдича Олега”, з якої роздавали пакети з такими ж написами. У пакетах була курятина та 2 заморожені піци.

Під час роздачі пакетів записували на аркуші прізвище та ім’я, адресу та телефон громадян, які отримують “допомогу”. Паспортні дані не записували, хоча попередньо людям нібито переказували приходити з паспортами.

У Івано-Франківську від кандидата “Свободи”, секретаря тамтешньої міськради Оксани Савчук роздавали продуктові набори з овочів (огірки, помідори), зелені (листя салату), кількох буханок білого та “чорного” хліба, кільця ковбаси, пляшки з акцизною маркою (схожої на алкоголь або спиртне) та упаковки соку.

До пакунку також входили брендовані пряники із написом “Івано-Франківськ місто наших дітей. Савчук Оксана. Команда Марцінківа”. Кожен пакунок був перев’язаний стрічкою з календариком із написом: “До Верховної Ради України. Савчук Оксана. Команда Марцінківа. Вибори 21 липня. ВО “Свобода”.

Подарунки роздавали 28 червня на фестивалі.

21 травня президент Володимир Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Народних депутатів обиратимуть за змішаною системою 225 за списками, іншу половину у мажоритарних округах, окрім округів в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей і Криму.