Миколу Поворозника, якого правоохоронні органи підозрюють у здирництві $125 тис. хабара, відсторонили від виконання обов’язків першого заступника голови КМДА.

Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу КМДА.

“Я говорив про те, що нікого не покриватиму. І, якщо хтось з чиновників винний в корупції, – буде відповідати за всією суворістю закону! Нікому і ніяких поблажок не буде. Нульова толерантність до корупції! Але, якщо хтось займається маніпуляціями і фабрикує справу, – нестиме не меншу відповідальність!”, – зазначив Віталій Кличко.

За словами мера, Микола Поворозник сам написав заяву про відсторонення його від обов’язків першого заступника. І задля неупередженості розслідування справи, очільник Києва задовольнив цю заяву. Виконувати обов’язки першого заступника призначено Петра Пантелєєва.

“Я розраховую на оперативне, об’єктивне і відкрите розслідування цієї справи. Справедливо та без політики!”, – зазначив Кличко.

За інформацією наших джерел в КМДА, СБУ вже готово оголосити підозру, проте міністр МВС Арсен Аваков виступає проти. Звільнення Миколи Поворозника може спровокувати розкол у франції “Солідарність” та стати початком нового політичного альянсу — Аваков-Кличко.

Нагадаємо, СБУ  підозрює Миколу Поворозника у вимаганні від компанії забудовника хабара в розмірі $125 тис. за вплив на погодження містобудівних умов. Правоохоронці затримали посередника з частиною грошей, а в кабінеті першого заступника голови КМДА провели обшуки. Сам Поворозник свою провину заперечує і вважає справу сфабрикованою.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Я нікого покривати не буду: Кличко прокоментував ситуацію щодо Поворозника

КМДА відмовилась від закупівлі відеокамер, що вимірюють температуру

У КМДА відреагували на скандальне відкриття Печерського ринку