Тарифи це проблема номер один в Україні, адже кожна третя сім’я не може платити за комуналку. Про це не з чуток знає Олег Ляшко, жодна зустріч якого в будь-якому місті чи селі не обходиться без скарг людей на платіжки із захмарними сумами. Він розповів нещодавно почуту історію земляка з Чернігівщини, який отримав борг за комуналку, що перевищує дохід його сім’ї. І присоромив владу, яка переводить цю проблему на жарт.

 Михайлові Григоровичу 73 роки. Трудовий стаж 47,5 року, пенсія 2,5 тисячі гривень. У його дружини Алли Іванівни 40 років трудового стажу і 2 тисячі гривень пенсії. На двох мають майже 90 років трудового стажу і 4,5 тисячі гривень пенсії. У травні родина отримала рахунок за комуналку у 4718 гривень. Це субсидія за 20182019 роки, що вимагають повернути з пенсіонерів. Минулого тижня представник президента в Кабміні Андрій Герус на одному з ефірів сказав, що Зеленський жартував про високі тарифи й нікому не обіцяв їх знизити. Михайлові Григоровичу, його дружині та мільйонам українців, які повинні платити за газ удвічі більше, ніж пенсія зовсім не весело, говорить Ляшко.

Політик неодноразово закликав урядовців пояснити, чому ціна на газ для українців зростає, хоча в усій Європі падає. Але відповіді не отримав.

 Парадокс: у Європі ціна на газ знову знизилася і найнижча за останні три роки, а в Україні людям знову підняли ціну на газ на 400 гривень. І в липні знову обіцяють підвищити. Поясніть мені, де ж та ринкова ціна, яку ви обіцяли українцям? каже Олег Ляшко під час години запитань до уряду.

Попри доручення Кабміну голова “Нафтогазу” Коболєв відмовився знизити ціну на газ. Проте це може зробити президент, переконаний Ляшко.

 Згідно з Конституцією, глава держави може скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ. У результаті мінімум удвічі будуть знижені тарифи. Ось що повинен зробити президент, а не жартувати з долями людей, їхніми доходами і майбутнім. Президент повинен зробити все, щоб у людей були гроші, повний холодильник і можливість платити не тільки за комуналку, але і за все інше. Тому замість жартів треба переглянути бюджет, вичистити звідти корупційні схеми, збільшити зарплати і пенсії, скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ і знизити тарифи, щоб вони були справедливі. А потім, коли народ буде нагодований, одягнений, доглянутий і діти матимуть перспективу, можна буде й пожартувати, додає Ляшко.