У Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків презентували благодійну виставку. Вхід на неї — безкоштовний.

Про це пише «Вечірній Київ»

«Знайди свого в музеї» — це перша колаборація національного музею та активістів зоозахисного руху. Виставку складають колажі з картин музейного фонду, в композиціях яких «додані» реальні тварини — собаки та коти з притулків.

Біля кожного колажу розміщена табличка із коротким описом тварин на світлині: розповідається про їхній характер, звички, уподобання в їжі та про медичні нюанси.

«Муррр, я Джеррі. Народився не на вулиці, але так сталось, що я опинився в притулку. Я комунікабельний, контактний, спокійний і дуже хороший хлопчик. Народився 25 травня 2020 року. Кастрований, вакцинований, з ветеринарним паспортом. З лотком у мене все відмінно, їм якісний сухий корм», — вказано біля портрету короля Польщі Станіслава Понятовського, якого зобразили разом із котом Джеррі та песиком Каштанкою.

Також проєкт поширює практичну інформацію про різні способи допомоги безпритульним тваринам — від підтримки діяльності притулків до адопції.

На завершення проєкту 21 серпня пройде благодійний аукціон. Всі виручені кошти підуть на допомогу тваринам у притулках, з якими співпрацює фонд «Happy Paw», який є співорганізатором виставки.

Переглянути колажі можна буде до 15 серпня.