Рівень довіри з боку виборців у Загіда Краснова виріс, у той час як інші кандидати “пригальмували”. Про це стало відомо за результатами соціологічного дослідження, яке проводив Міжнародний аналітичний центр соціології з 3 по 10 червня.

З тих, хто визначився і має намір голосувати 21 липня, готові зробити свій вибір на користь Загіда Краснова 28,50%. Більш ніж на 2% відстає від нього кандидат від партії “Слуга Народу” – 26,20%. У чинного нардепа, заступника голови фракції БПП у Верховній Раді Максима Курячого лише третій результат зі значним відставанням від лідерів – 16,70%.

“Було опитано 1483 респонденти віком від 18 до 70 років. Похибка становить 1,2%. Варто відзначити, що в порівнянні з першою хвилею кількість людей, які готові зіпсувати свій бюлетень, скоротилася, – сказав соціолог Сергій Штепа. – Щодо кандидатів, то є стабільне збільшення рейтингу у Загіда Краснова. У Максима Курячого рейтинг теж підріс, але у нього зростає і антирейтинг. Ми бачили під час проведення соцдослідження, як від цього кандидата лунали якісь гелі, а це бачать і люди, і відповідним чином реагують”.

Політичний експерт Олег Постернак вважає, що Загід Краснов збільшив свій відрив від переслідувачів в першу чергу тому, що відомий своїми справами в місті.

“Можна відразу визначити, що Краснов істотно наростив свою впізнаваність за рахунок, перш за все, виконаної роботи в окрузі. Що стосується кандидата від “Слуги народу”, то його шанси знаходяться в прямій залежності від впізнаваності бренду. А рейтинг партії останнім часом став просідати і показує тенденцію до падіння. Дніпро – індустріальне місто, а 25-й округ має свої особливості. Тут схильні підтримувати кандидата, який заслужив особисту довіру і особисту симпатію у виборців”, – зазначив експерт.