Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що розглядаючи розмову президентів двох країн, треба брати до уваги два фактори.

“Перший: з президентом якої країни спілкується президент України. Якщо це Польща чи Болгарія, чи якась інша країна, розміром така як Україна це одна справа. Інша річ, якщо це США перша в світі країна за потенціалом, за впливом на світові процеси це інша справа. Треба мати на увазі різні вагові категорії країн”, заявив він у коментарі hromadske.

Президенти рівні за своїми можливостями, але “вага США має силу і тисне на президента України”.

“Другий: Хто розпочинав розмову? В даному випадку це президент Трамп. Той, хто розпочинає розмову, звичайно складає контекст та тему розмови і розставляє акценти. Тому президент України не може перебивати президента іншої країни і сказати йому, наприклад, це мене не стосується. Це буде не дипломатично”, додав Кравчук.

Президенти США Дональд Трамп та України Володимир Зеленський провели зустріч. І фактично дали прес-конференцію через скандал, який розгорівся після їхньої телефонної розмови. Зустріч із журналістами почали із жартів.