Рупор Кремля Дмитро Пєсков вибухнув істерикою через передачу Україні зенітно-ракетних комплексів Patriot. Пєсков заявив, що ЗРК Patriot буцімто стануть “законними цілями” для окупантів. П

редставника російського президента цитують російські ЗМІ, пише “Главред”.

“Так, безперечно, як і всі інші види озброєнь, які використовують Збройні сили України. Все ж таки демілітаризація є однією з цілей спеціальної військової операції”, – сказав прессекретар кремлівського диктатора.

За словами Пєскова, постачання Україні систем протиповітряної оборони, які українські військові використовуватимуть для захисту населення від ворожих ракет, буцімто “ускладнює процес урегулювання конфлікту”.

“Фактично США та інші країни йдуть шляхом постійного розширення асортименту та підвищення технічного рівня тих озброєнь, які вони постачають Україні, це не сприяє якнайшвидшому врегулюванню ситуації, а навпаки”, – цинічно заявив рупор Кремля.

Втім, Пєсков не уточнив, як саме російські загарбники збираються полювати на зенітно-ракетний комплекс. Імовірно, так само, як і на HIMARS: попри регулярні погрози щодо знищення американських артилерійських систем, жоден HIMARS не постраждав.