У країні-агресорці РФ втечу російських військ з окупованої частини Харківської області назвали “плановим перегрупуванням”, щоб не визнавати своєї чергової поразки. Проте приховати правду агресорам не вдається, і російські пропагандисти час від часу проговорюються, як же “планово перегруповувалися” – а насправді швидко накивали п’ятами – російські війська на Харківщині.

Черговим таким “проколом” стало повідомлення про загибель одного з російських окупантів під час втечі їхньої колони. На це звернув увагу полковник ЗСУ, блогер Анатолій Штефан (“Штірліц”), про що він написав у Twitter, повідомляє “Главред”.

Полковник ЗСУ опублікував скрін з пропагандистських пабліків, у якому повідомляється про ліквідацію загарбника. При цьому автор поста у пабліку необережно виказав, як окупанти накивали п’ятами.

Штефан звернув увагу, що окупанти так планово перегруповувалися, що аж техніку “погубили”.

“Планово перегруповувалися (тікали) так, що з колони восьми одиниць техніки планово залишилася одна”, – із сарказмом зазначив офіцер ЗСУ.

У пропагандистському пості розповідається, що військовий російських збройних сил Валерій Камальдінов разом з іншими “товаришами по зброї” потрапив у засідку під Балаклією на Харківщині. Українські військові обстріляли колону, і цей окупант загинув одним із перших, адже був попереду. Багатьох інших загарбників воїни ЗСУ взяли у полон.

“З восьми машин повернулася замикаюча ЗУшка (радянська спарена зенітна установка, – ред.) на “Уралі”. Валєра був на першій ЗУшці, одразу декілька NLAW прилетіло”, – зізналися росіяни.