Віталій Кличко намагається “протягнути” два проєкти рішень, які повністю знищать малий бізнес.

Про це пишуть “Новини.LIVE”.

Малі столичні підприємці зазначають – київська влада набагато спритніша щодо малих підприємців: у Києві захищають законні мафи, аби на тому ж місці поставити свої, які наповнюватимуть не бюджет – а кишені чиновників. З цією метою, зазначають дрібні підприємці, Віталій Кличко намагається “протягнути” два проєкти рішень, які повністю знищать малий бізнес.

Журналісти Kyiv.LIVE дізнавалися усі деталі відносин київської влади та ФОПів.

Фундамент, розтрощена плитка – все, що лишилося від бізнеса учасника АТО Володимира. З 2001 року він мав продуктовий магазин та кафетерій. А у 2020 році за мерства Кличка та його сприяння бізнес у Володимира Федорчука “віджали”.

Спочатку чоловіка тероризували приписами, ніби той не надав усі потрібні дозволи. А надалі ще гірше – з нього почали вимагати по 10 тисяч гривень щомісяця.

“Сплачувати щомісяця по 10 тисяч гривень – і тоді у моєму житті буде все добре. І не буде цікавити тих осіб є документи чи нема. Я так розумію, що це якимсь чином було пов’язано все-таки з працівниками комунального підприємтсва”, – коментує підприємець.

Володимир не став цього робити і звернувся до поліції – там йому допомагати не захотіли.

“У 2019 році 24 травня мені зателефонували. Це були представники КП “Київ Благоустрій” і одночасно було 4 групи швидкого реагування ТОР. Показав їм всі документи – вони просто посміялися”, – розповідає чоловік.

Підприємці наполягають: ті, хто чесно платить всі податки – заважають КМДА. Адже МАФи біля виходів метро, які заважають людям, не зносять.

“Мета зрозуміла: просто відібрати бізнес у людей, які працюють законно і не платять взяток. І передати його тим, хто платитиме у місцевий бюджет менше, а в кармани – більше”, – коментує ситуацію Тетяна Петренко, голова ГО “Київський міський комітет порятунку бізнесу”.

Коли Володимир намагався перешкодити закриттю бізнесу – його побили та затримали. А Апеляційний суд встановив, що дії департаменту щодо закриття підприємства “Благоустрою” – були протиправними.

В Комітеті говорять – КМДА хоче знищити ще декілька тисяч дрібних бізнесів за допомоги двох проєктів, які нещодавно опублікували на сайті Київради.

Популярні новини зараз

Справи Майдану. Генпрокуратура скерувала до суду справи «беркутівців», які здійснили перші постріли 20 лютого

У поліції області показали наслідки атаки столичного регіону

Історичну будівлю на Сагайдачного знівечили прибудовою з ДСП-плит

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Показати ще

Вони планують припинити дії договорів з 6 тисячами бізнесменів, прибрати місця торгівлі і потім продати на аукціоні місця.

“Ми переконані, що мер про цю ситуацію знає. Чому він поки не реагує – незрозуміло”, – розповідає Петренко.

А поки підприємці об’єднуються, щоб врятувати власний бізнес, який приносить дохід тисячам сімей.