Масований обстріл України 29 грудня став одним із найбільших за весь час повномасштабного вторгнення РФ.

Про це пише “Мета”.

Уже зранку країна прокинулася у стані повітряної тривоги. Попередження про небезпеку отримували в усіх областях країни, а влада просила жителів сховатися в безпечних місцях. Наразі росія випустила понад 120 ракет по Україні. Жителі Києва, Львова та Харкова неодноразово чули вибухи і хлопки.

Уламки збитої ракети впали в приватному секторі Дарницького району столиці. Унаслідок цього постраждали двоє людей. У Голосіївському районі пошкоджень зазнали підприємства. У Печерському районі “приліт” стався на дитячому майданчику.

За інформацією мера Кличка, 15 ракет на Києвом збили сили ППО. Політ однієї з ворожих ракет вдалося зняти на відео, яке опублікував очільник столичної поліції Андрій Небітов.

Трохи згодом Офіс президента опублікував наслідки атаки на столицю. На фото видно руйнування в приватному секторі. На місці події працюють пожежники та правоохоронці.

Попадання фіксували і в колишній українській столиці. За інформацією мера міста Ігоря Терехова, один із “прильотів” припав на Слобідський район.

Поки влада встановлює кількість постраждалих і загиблих унаслідок серії вибухів. Міський метрополітен тимчасово призупинено.

Не краща ситуація і на Заході України. Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, унаслідок атаки майже весь Львів залишився без електроенергії. Крім того, можливі проблеми з водою.

Масований обстріл України 29 грудня росія почала ще вночі, коли запустила по українських містах дрони-камікадзе. Зранку росіяни використовували крилаті ракети, тому по всій країні працюють сили ППО.

Раніше в українській розвідці заявили, що війна застопорилася, а бойові дії зайшли в глухий кут. Жодна зі сторін не може досягти значних успіхів на болі бою.