Російські військові мінують територію Херсонщини боєприпасами 50-х років.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, на яке посилається “Сьогодні”.

За інформацією ГУР, ворог намагається зупинити наступ наших воїнів та споруджує нові лінії оборони, інженерні огорожі та мінують території старими боєприпасами. Внаслідок чого кілька солдатів ЗС РФ уже загинули.

“Внаслідок вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку, окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій і зазнали при цьому втрат у живій силі та техніці”, – заявили у розвідці.

Також наголошується, що боєприпаси, які були виготовлені ще у минулому столітті, зберігалися на складах у Ростовській області та були підготовлені для знищення.

“Російське командування привласнило собі кошти на утилізацію та передало міни передовим підрозділам ЗС РФ для мінування оборонних позицій”, – йдеться у повідомленні.

При спробі встановлення мінних загорож на старих боєприпасах вже вибухнуло кілька саперів з батальйонно тактичної групи 7 військової бази 49 загальновійськової армії південного військового округу РФ.

У розвідці зазначили, що підрив на мінах серед військового керівництва РФ класифікують як нещасний випадок, тому рідним загиблих окупантів ніхто не виплатить жодних коштів.