На Ізюмський напрямок фронту окупанти перекидають додаткові сили, повідомляє українська розвідка.

Також про ймовірні наміри росіян одразу з кількох напрямків, зокрема з півночі атакувати Слов’янськ, говорять і наші, і західні авторитетні військові експерти. Щоправда, те перегрупування аж ніяк не означає, що ворог принишк на цій ділянці фронту. Навіть навпаки, повідомляє ТСН.

Просто під лавиною артилерійського вогню з усіх можливих калібрів українські воїни там тримають оборону. Місцями, аби не дати рашистам підготуватися до удару, проводять точкові контратаки.

Вони тримають фронт під цілодобовим ворожим вогнем. Окупанти застосувують артилерію, “Урагани”, “Гради” та навіть іноді фосфорні снаряди. Інколи – це о 02:00, коли вибуховою, запалювальною хімією окупанти рясно розфарбовують темне небо. На ранок, там де на землю проливається фосфор, підпалюючи усе довкола, зазвичай, мало що залишається цілим.

Військові кажуть, коли вибухає “Солнцепек”, то “повний треш”. Тоді замість автоматів хлопці мерщій беруть до рук лопати. “Більше окопів. Якщо твій окоп засипало, дочекався, коли настала тиша, перебрався на наступну позицію”, – каже військовослужбовець Харківського окремого батальйону ТРО Руслан.

Щоправда, те переміщення може в єдину мить перетворитися на дуже небезпечний квест.

Трапляється, що товстезні реактивні ракети входять глибоко у ґрунт, а не вибухають. Втім, частіше після таких ворожих ударів поля пшениці навкруги спалахують, а зелені лани стають схожими на решето. Чорних дірок у полях неподалік Слов’янська стає більше.