Проросійські маріонетки на лівому березі Херсонської області готуються до участі у так званих місцевих виборах, які Росія планує провести восени цього року.

Про це заявив речник Південного командування Збройних сил України Владислав Назаров, інформують Економічні новини.

За словами Назарова, три російські партії – “Єдина Росія”, Комуністична партія (КПРФ) і Ліберально-демократична партія (ЛДПР) – зареєстрували свої регіональні відділення з юридичними адресами в українських містах Генічеськ і Мелітополь – “столицях” окупованих частин Херсонської та Запорізької областей.

Назаров додав, що керівники кількох новостворених осередків партій були направлені в окуповані міста з Росії та окупованого Кримського півострова. “Чи то їм не вистачило місцевих колабораціоністів, чи то їм не довіряють”, – пояснив він.
Росія оголосила про “анексію” Запорізької, Донецької, Луганської та Херсонської областей України наприкінці вересня, після того, як російські маріонетки провели фейкові референдуми в окупованих частинах цих регіонів і заявили, що від 87% до 99% виборців “проголосували” за приєднання до Росії, залежно від регіону.

Росія також продовжувала вважати Херсон частиною своєї території, незважаючи на виведення своїх військ з міста разом з іншими районами на західному березі Дніпра в листопаді. Російські війська були відтіснені на східний берег річки.

У грудні минулого року речник Кремля Пєсков вперше визнав, що поточною територіальною метою Москви є захоплення всієї території чотирьох частково окупованих українських областей, згідно з даними Інституту дослідження війни.

Російські війська захопили частини Херсонської та Запорізької областей невдовзі після початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому минулого року. Східні міста України Донецьк і Луганськ окуповані Росією з 2014 року.