Після звільнення більшої частини Харківщини ЗСУ зосередилося на звільненні північної частини Донецької області та Луганщини. Військові аналітики прогнозують головний напрямок наступу українців на Сватове. Це підтверджують карти ведення бойових дій, де за останню добу з’явилися декілька звільнених населених пунктів, а також деокупована ще одна ділянка території Луганщини.

Про це пише Сватове.City.

ЗСУ після звільнення Куп’янська та Ізюму та успішного форсування Сіверського Донця та Околу створили два потужних плацдарми для повної деокупації Харківської області, півночі Донецької та наступу на Луганщину.

Зараз точаться запеклі бої поблизу Лиману, де російські окупанти ризикують опинитися, якщо вже не опинилися, в оточенні. Австрійський військовий експерт Том Купер пише, що українська 25-та повітряно-десантна дивізія, тим часом робить те, що такі з’єднання вміють робити найкраще (тобто «блукають тилами супротивника десь між Боровий і Сватове, сіючи хаос у міру просування»), тим часом додаткові війська ЗСУ просунулися з Пісків-Радьківських на північ і, як повідомляється, вже звільнили кілька сіл.

Військовий Картограф у своєму Твіттері написав, що 27 вересня українські захисники звільнили Новоселівку, Серед’є, Нове, Зелену Долину на межі Донецької та Луганської області та ділянку адміністративної території Луганської області біля останнього села. Трохи раніше було звільнене село Рідкодуб. Це друга після Білогорівки ділянка луганської землі, з якої було відсунуто ворога.