В Україні активні бойові дії ведуться на території розміром 1 300 кілометрах. Найзапекліші бої станом на 5 вересня відбуваються на Донецькому напрямку.

Лінія фронту в Україні дуже широка – 2 500 кілометрів, а з них 1 300 – це активні бойові дії. Про це в ефірі національного телемарафону заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, повідомляє “24 канал”.

За словами Маляр, оборонна операція на фронті полягає у певному комплексі дії – наступальних та оборонних. Зараз найактивнішим є Донецький напрямок.

“Путін відкрито говорив, що він поставив завдання повністю захопити Донецьку область до певного терміну. Тому вони так активізувалися. Вони не встигли по цих строках, бо хотіли зробити це до 1 вересня. Цю мету вони не залишають, тому там запеклі бої”, – пояснила заступниця міністра.

Вона додала, що разом з тим на Донецькому напрямку є й успішні дії. Адже і на Півдні, і на Сході є певні населені пункти, які переходять під контроль Збройних Сил України.

Зараз не коректно говорити лише про наступ чи оборону. Адже війна триває – на деяких напрямках наші війська просуваються, а на деяких – стримують ворога.