Другий президент України Леонід Кучма вважає, що розраховувати на падіння кремлівського режиму і швидке закінчення війни з РФ на сьогодні не варто.

Про це він сказав в інтерв’ю ВВС Україна, пише НВ.

«Передусім — не треба розраховувати на те, що ось-ось помре Путін. Що санкції ось-ось економічно вб’ють Росію. Що російський обиватель раптом прозріє і вийде на антивоєнний протест. Нічого не буде. Україна має битися і вирішити все на полі бою», — заявив колишній глава держави.

За його словами, те, що «Путін гарячково збирає по в’язницях армію, а по східними автократіями — зброю», свідчить про те, що російський диктатор «все ще хоче вигризти якусь перемогу».

«Втім, зараз „прийнятний результат“ для різних сторін настільки різний, що навіть за наявності доброї волі, якщо припустити таку фантастику щодо Кремля, поля перетину майже немає. Для України неприйнятно залишати свої землі, а головне своїх людей під окупацією. Для російської влади неприйнятно виглядати в очах свого населення та Заходу невдахами та „лузерами“, а саме це, на думку Кремля, означав би відхід з окупованих земель», — пояснив Кучма.