Ось таким віршем про Ірпінь Роберта Мецола привітала українців з Днем Конституції:

«Україно! Європа з Тобою
В дні страждань, у важкі Твої дні.
Україна – країна Героїв,
І це бачив весь світ в Ірпені!»

Петро, мешканець Ірпеня:

«Я вважаю, що це дуже добре. Бо, по-перше, це такий прояв творчості тієї людини, яка малювала, а по-друге воно йде в ногу з часом».

Петро Щербина, автор книги «Битва за Ірпінь»:

«Цей вірш я написав, знаходячись під Ірпінським мостом, де відбувалася найбільша евакуація на Київщині і одна з найбільших евакуацій в Україні, коли довелося евакуювати більшу частину міста і ці кадри евакуації потрапили на обкладинки усіх світових медіа».

Ті фото з евакуації та ще десятки світлин зруйнованого війною Ірпеня Роберта Мецола побачила на фотовиставці у Брюсселі. Її вона особисто відкривала разом із мером Ірпеня Олександром Маркушиним та головою Інвестради міста Володимиром Карплюком рівно рік тому.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Це та людина, яка постійно цей рік дуже потужно підтримує Україну. Вона повністю підтримує всі ініціативи, всю допомогу – військову, гуманітарну, фінансову. Це амбасадор України в Європарламенті».

Саме за цю підтримку, на знак вдячності в Ірпені і вирішили створити цей стінопис. Малювала його художниця, авторка Літературного муралу Ірпеня Катерина Медвідь.

Катерина Медвідь, художниця:

Популярні новини зараз

У Києві розпочали підготовку тренерів, які вчитимуть освітян реагування на теракти, катастрофи та інші надзвичайні ситуації

Стало відомо, що буде на місці знесеного храму-МАФу поруч з Десятинною церквою

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Відома психоаналітик та дружина військовослужбовця 47-ї бригади ЗСУ Федора Кубасова прагне залишити його без помешкання

Показати ще

«Місцеві жителі мене дуже підтримували. Всі, хто мене бачив, проходив повз, дякували, пригощали якимись домашніми смаколиками, черешеньками, малинкою, всі вболівали, приходили і спілкувалися зі мною».

Підтримав проєкт і Благодійний фонд Ігоря Женевського. Для створення муралу вони з компанією «Фарба-сервіс» надали потрібні матеріали.

Світлана Стрелковська, представниця Благодійного фонду Ігоря Женевського:

«Це наша є соціальна відповідальність, по-перше, відновлювати країну, допомагати нашим Збройним Силам і, звичайно, йти в такі яскраві соціальні проєкти. Враховуючи те, що весь світ з нами і добро завжди перемагає зло, це точно є наш шлях – підсвічувати щось прекрасне».

Ініціатори проєкту кажуть, що уже думають над ідеєю нового стінопису в Ірпені. Він має нести особливий культурно-мистецький зміст. Натякнули, що скоріш за все це буде щось пов’язане із Шевченком.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:

«Ми кожного року, виходячи з боротьби за право бути нацією, за право бути на світовій мапі, все більше відчуваємо, наскільки важливо мати такі речі свої як конституція, як українська культура, як українська мова і не просто їх мати, а розуміти їхнє значення і відповідально відноситися до всього того, що вони внутрішньо собою несуть».