Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Згідно із ухвалою суду Дмитро Науменко має прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою, повідомляти про зміну місця проживання та здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон. Посадовця підозрюють у розтраті близько 1 млн грн бюджетних коштів.

В чому підозрюють?

Слідство встановило, що службові особи Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА забезпечили підконтрольному товариству перемогу у тендері на будівництво водопроводу для підключення житлових будинків, розташованих на вулиці Зрошувальній, а також дитячо-юнацької спортивної школи "АТЛЕТ".

Зазначається, що згідно укладеного договору підрядник також мав виконати роботи з відновлення тротуарів та автодороги на цій же вулиці після підключення водогону.

"Підозрюваний, розуміючи, що роботи з відновлення тротуарів та автодороги не виконані в повному обсязі, підписав офіційні документи, які стали підставою для перерахування товариству бюджетних коштів",— йдеться у повідомленні.

За висновком експертизи, вартість невиконаних робіт становить близько 1 млн гривень.

За 5 ст. 191 Кримінального кодексу України підозрюваному загрожує до дванадцяти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Чому у КМДА вважають прийняте рішення несправедливим?

У КМДА зазначають, що таким запобіжним заходом суд унеможливив його роботу у період, коли столиця готується до нового опалювального сезону. Оскільки координацію цієї роботи забезпечує Науменко.

Також Департамент житлово-комунальної інфраструктури звернув увагу на п'ять порушень під час слідчих дій та розгляду справи.

  1. Розгляд справи відбувся з порушенням територіальної юрисдикції: з невідомих причин справа розглядалась не Шевченківським районним судом міста Києва за місцем знаходження сторони обвинувачення, а Голосіївським. Розгляд справи відбувся під головуванням судді Мазура Ю.Ю., який ухвалює однотипні судові рішення щодо інших посадових осіб без з’ясування всіх обставин справи та на підставі недопустимих доказів.
  2. До проведення експертизи залучений експерт із протермінованою ліцензією. Необхідність запобіжного заходу ґрунтувалась на висновках будівельно-технічної та економічної експертиз, що були проведені експертами не спеціалізованої установи. Більше того, в одного з них закінчився строк дії свідоцтва про присвоєння кваліфікації судового експерта, тобто він не має права проводити експертизу.
  3. Експертизу провела приватна компанія, відомості про наявність будь-яких договірних відносин між нею та Нацполіцією відсутні у кримінальному провадженні та на сайті "Prozorro". Крім того, експертиза проведена без дослідження повного пакету документації по об’єкту, без опису проведеного вимірювання, її розрахунків і результатів.
  4. Слідство визнало неякісним виконання робіт з асфальтування на вулиці Зрошувальній із боку підрядника. Цього року асфальтування мало б бути завершено, однак розпочалося слідство, що знову зупинило ці роботи.
  5. Прохання Дмитра Науменка обрати інший захід, що дозволяв би йому виконувати свої службові обов’язки, суд проігнорував.

В КМДА зазначають, що "суд не взяв до уваги те, що перебуваючи 24 лютого 2022 року з родиною за кордоном, Дмитро Науменко повернувся до Києва, дізнавшись про повномасштабне вторгнення, та протягом трьох місяців цілодобово знаходився на робочому місці, виконуючи свої обов’язки".

Загалом у Департаменті сподіваються на "об'єктивне та неупереджене" розслідування, яке не перетвориться на "полювання з політичним підґрунтям".

Популярні новини зараз

На Київщині в одній з пожежних частин намалювали мурал та встановили Національний рекорд

Художник-скульптор з Франції створив у Києві 5 скульптур червоного кольору. Де їх шукати?

У столиці стало відомо, за скільки продають готель "Україна"

У Крюківщині за ₴188,8 млн проведуть реконструкцію сільської школи І-ІІІ ступенів

Показати ще

Раніше повідомлялось про те, що суд обрав цілодобовий арешт на 2 місяці для посадовця КМДА, що відповідав за укриття в Києві.

Пізніше директору департаменту КМДА Ткачуку оголосили ще одну підозру.

З останнього, що відомо - у КМДА співпрацюють зі слідством у справі парку «Муромець».