Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

“На сьогодні в області вже відновлено повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності понад 12,5 тисяч об’єктів, які були пошкоджені внаслідок російської агресії”, - зазначив Кравченко.

Зокрема, вже відновили понад 11,1 тис. багатоквартирних та приватних будинків; 187 дитсадків та шкіл; 101 медзаклад; 68 адмінбудівель та ЦНАПів.

Голова КОВА поінформував, що наразі в області реалізовують низку програм із відбудови.

У рамках реалізації програми UNITED24 вже відновлюють 13 багатоквартирних пошкоджених будинків. Найближчим часом очікується старт робіт ще на 5 об'єктах. Відновлення житла в 4 громадах (Гостомельській, Дмитрівській, Бородянській, Ірпінській) дозволить повернути додому понад 4,5 тис. українців. Усі роботи планують закінчити наприкінці поточного року.

Читайте також: Більше половини коштів на відбудову Ірпеня витрачають без тендерів на Prozorro – дослідження

За рахунок коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії в області загалом буде відновлено 38 об’єктів. Зокрема, 11 багатоквартирних будинків, де замовником є Держагентство відновлення, та 27 об’єктів (17 багатоквартирних житлових будинків у Бучі, Гостомелі, Василькові, Бузовій, Макарові й Ірпені та 10 садочків, шкіл, ліцеїв, спортшкіл), де замовник – КОВА. Проєкти реалізовуватимуть упродовж 2023-2024 років.

Навпроти ЖК «Ірпінські Липки» стартувало комплексне відновлення 61 приватного будинку, зруйнованого внаслідок російської агресії. Проєкт комплексної відбудови приватного житла в Ірпені передбачає капітальний ремонт 31 приватного будинку, ще 30 будуть побудовані з нуля. До своїх осель повернуться понад 300 мешканців цієї вулиці. Також капітально будуть відремонтовані Гостомельське шосе та вул. Багірова, облаштують сучасне освітлення вулиць.

Читайте також: Голова КОВА ініціює перевірку правоохоронцями всіх тендерів та закупівель з відбудови

У рамках проєкту відбудови 93 приватних будинків у 5 районах області нові оселі будуть збудовані в 15 громадах Київщини. Зокрема, Іванківській, Великодимерській, Бучанській, Ірпінській, Бородянській, Димерській. Будівництво стартувало вже майже на всіх об’єктах. Будинки відновлюватимуть на земельній ділянці власника зруйнованого житла за типовими проєктами.

Популярні новини зараз

У мережі показали, як виглядатимуть нові турецькі автобуси, які закупив Київ та які прибудуть наприкінці 2024-го

Чому на ВДНГ досі залишається радянська символіка та коли її приберуть остаточно? — гендиректор дав відповідь

У Києві затримали серійного маніяка, на рахунку якого понад 10 жертв, - ЗМІ

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Завдяки програмі «Нова оселя» уже передали ключі від нових квартир 31 родині з 9 громад, які втратили житло через бойові дії. Квартири для родин придбали за кошти з обласного бюджету. Житло цих сімей неможливо відновити шляхом поточного капітального ремонту чи реконструкції або ж це є економічно недоцільним. У планах – придбати ще 25-27 квартир.

Кравченко наголосив, що це лише деякі програми, які реалізовують у Київській області. Тривають також поточні ремонти багатьох об’єктів, активно реалізовується урядова програма єВідновлення.

“Робимо все, щоб серед регіонів, які найбільше постраждали від рук окупантів, саме Київщина першою відновилася. І вкрай важливо, щоб усі процеси відбудови були прозорими та публічними”, - підкреслив він.

Як повідомлялося, загалом на Київщині внаслідок російської військової агресії пошкоджено та зруйновано понад 27,4 тисячі об’єктів. Понад 24,5 тисячі – житло.