У Києві відбулась презентація проєкту з мультидисциплінарної реабілітації поранених військовослужбовців "Лоти турботи".

Презентація проєкту відбулась під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Потреба в цьому аукціоні є безумовно, адже через активні бойові дії на фронті, багато військових звертаються по допомогу у відновленні рухливості кінцівок. Адже найчастіші поранення – поранення кінцівок та контузії.

"У зв'язку з тим, що ми вже комплексно реабілітували більш ніж 65 військовослужбовців, ми побачили, що коштів насправді не вистачає. Бо для якісної реабілітації повинні бути кошти. ... Ми зрозуміли, що нам треба залучати кошти, щоб дати можливість реабілітуватись більшій кількості бійців. І ми придумали проєкт, який називається "Лоти турботи" і в якому залучимо близько 50 відомих людей, які нас підтримують і будуть підтримувати. Вони виставлять свій лот, щось важливе, щось особливе та те, що цінне, і люди, які донатитимуть на цей лот, його отримають" головний лікар реабілітаційної клініки Сергій Крижановський

Він зазначив, що, таким чином, планується зібрати кошти на реабілітацію мінімум 100 поранених бійців. За його словами, вже є великий список тих, хто хоче отримати реабілітацію - це понад 60 військовослужбовців. Головний лікар клініки вказує, що приблизна вартість реабілітації - від 20 тис. грн і більше. Вона залежить від того, які додаткові послуги та засоби лікування доведеться включати. Крім того, нині в реабілітаційній лікарні підтримку можуть отримувати 16 військових одночасно, процес відновлення може тривати від двох тижнів і більше. Організатори розповіли, що вже готові взяти близько 60 військових на реабілітацію, але поранених, які потребують реабілітації, іще більше.

1 лот допоможе реабілітації щонайменше 2 поранених, а всі 50 лотів допоможуть реабілітації 100 військових.

Першим лотом буде майстер-клас від української фехтувальниці на шаблях, олімпійської чемпіонки Ольги Харлан.

"Зі сторони спортсменки я можу сказати, що реабілітація - це дуже важливо. Як психологічна, так і фізична. Протягом своєї кар'єри я дуже багато стикалася з травмами, і я розумію, наскільки це важливо. А військовим це в рази більше потрібно" каже Харлан під час брифінгу.

Директор реабілітаційної клініки розповів, що наступний лот буде від Євгена Клопотенка, а третій – від співака Дзідзьо.

Раніше у нашому телеграмі ми писали про те, що у Солом'янському районі столиці коло лікарні №4 зробили унікальний реабілітаційний майданчик.

Популярні новини зараз

Стали відомі приблизні терміни побудови метро на Виноградар

На фронті під час виконання бойового завдання загинув військовий із Києва - Ярослав Соха

Київський апеляційний суд помістив Віктора Журавльова під варту на 60 діб без внесення застави — Спецпрокуратура Центрального регіону

У Києві комунальник використав прапор України, як "мішок" для скошеної трави

Показати ще