Про це інформує пресслужба ПЦУ.

Також Блаженнійший Митрополит Епіфаній звершив Панахиду за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

Після звершення богослужіння Блаженнійший владика привітав громаду із завершенням ще одного етапу в побудові цього прекрасного Введенського храму, з освяченням хрестів, які будуть підняті на куполи, а також звернувся до вірян із Першосвятительським словом.

«Ми живемо в час випробувань, але водночас ми живемо в той час, коли Господь благословляє нам будувати Його дім, в якому лунатиме молитва до кінця віку. І від нас залежить, яку вічність ми обираємо, яке життя ми з вами проживаємо. Ми покликані до добра, покликані до любові, ми покликані творити справи милосердя та проявляти любов до наших ближніх, особливо в цей час випробувань війною. Ми живемо з вами у відповідальний час і платимо за нашу свободу велику ціну, адже повсякденно гинуть найкращі сини і доньки нашого українського народу. І сьогодні ми підносимо молитви за упокій тих, які віддали своє життя заради кожного із нас, заради України, заради нашого українського народу. Ми повинні памʼятати про їхній героїчний подвиг і постійно молитися за них. Також ми підносимо молитви до Господа за весь український народ, за нашу перемогу, і переконані, що вона буде на нашому боці, адже з нами Бог»

Читайте також: Ще одна церковна громада Бучі перейшла до ПЦУ

Вказується, що спільно з Предстоятелем ПЦУ молилися благочинний Вишневського благочиння протоієрей Михаїл Ткач, настоятель Введенського храму протоієрей Ярослав Чорненький, священнослужителі Вишневського благочиння, захисники Батьківщини, представники місцевої влади та віряни.

Раніше Хрещатик писав: Митрополит ПЦУ Епіфаній провів службу в Білій Церкві у Яблучний Спас