Про це йдеться в розслідуванні hromadske «Поліцейський парадайз».

Двокімнатну квартиру в центрі Києва, по вулиці Січових стрільців, дружина генерала Ірина Щадило придбала у 2011 році менш ніж за 100 тисяч гривень. Така інформація міститься в реєстрі прав на нерухоме майно. Щадило тоді працював у податковій міліції Києва.

Проте це зовсім не відповідає дійсності. Вартість одного квадратного метра у столиці у 2011 році стартувала від 1800 доларів. Долар — по 8. Навіть якщо заплющити очі на елітний район та статус пам’ятки архітектури місцевого значення самого будинку, мінімальна вартість оселі на той час складала більше мільйона гривень.

Ще одна квартира в сусідньому будинку на Січових стрільців належить старшому сину генерала, Олександру. 25-річний хлопець придбав 85 квадратів у центрі міста у 2020 році. Тоді таке житло коштувало в районі 4 мільйонів гривень.

Також у своїй декларації Щадило вказує ще дві квартири в Києві — на 125 і 130 квадратних метрів — та два паркомісця. І ще чотири земельні ділянки — у селі Проців.

Це все на додачу до ще трьох земельних ділянок у Процеві, де Щадило звів власний маєток на 250 квадратів з власним виходом до води, лазнею та елінгом.

Крім того, Анатолій Щадило захоплюється водним транспортом. У його власності є катер SILVER HAWK 540, куплений у 2007 році та задекларований за 50 тисяч гривень. Утім, зараз подібні човни коштують 20 тисяч доларів.

Ще один плавзасіб, зареєстрований на Анатолія Щадила у державному реєстрі судноплавства України, але не внесений у його декларацію, — човен Islamorada 21. Зараз такий можна купити за 24 тисячі євро.

Усе це майно ніяк не пояснити зарплатою генерала: офіційні доходи родини Щадила за 4 роки (2017-2020 роки) не сягнули 2,5 млн грн. Їх заледве б вистачило на одну квартиру в Києві.

hromadske звернулося до Анатолія Щадила з питанням про те, скільки коштувало все це майно та звідки на нього взялися кошти. Генерал пообіцяв надати відповідь у письмовому вигляді.

Раніше повідомлялось, що у Бучанському районі представили нового очільника районної поліції.