На Київщині зафіксували величезну вирву, яку залишали знищена російська ракета. Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції столичного округу.

Під час масованої ракетної атаки 15 лютого 2024 року, на території Бучанської громади на Київщині, внаслідок знищення російської ракети утворилась величезна вирва. Екоінспектори виїхали на місце для фіксації шкоди, завданої довкіллю

Фахівці встановили, що глибина вирви становить 6 метрів, діаметр – 14 метрів. Також внаслідок падіння ракети було знищено 700 дерев породи сосна, дуб та береза віком до 12 років на площі 2 тисячі кВ. метрів.

Зазначається, що екоінспектори зберуть всю потрібну інформацію для розрахунку шкоди довкіллю, завдану збройною агресією російських військ.

Довідка. Вранці 15 лютого 2024 року російські окупанти атакували Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55, морського базування – "Калібр", балістичними ракетами "Іскандер-М"/ KN-23, зенітними керованими ракетами С-300, керованими авіаційними ракетами Х-59.

Раніше Хрещатик писав, що на Київщині ракетний удар пошкодив 21 приватний будинок.