Поліцейські Київщини провели спецоперацію по затриманню зловмисників. Їм загрожує позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Правоохоронці встановили, що з 2023 року злочинна група шляхом обману під приводом співробітників служби безпеки банку, отримувала доступ до електронних банківських кабінетів потерпілих. В подальшому зловмисники здійснювали виведення коштів на заздалегідь створені для цього електронні гаманці та переводили на банківські картки, що були зареєстровані на підставних осіб. Надалі знімали готівку у банкоматах на території різних населених пунктах Київської області.

У такий спосіб зловмисники незаконно заволоділи коштами на понад 350 тис. грн.
Учасники здійснювали свою діяльність в авто на відкритій місцевості за межами населених пунктів та одразу після вчинення кримінального правопорушення знищували мобільні телефони та сім-карти.

Під час вчинення чергового епізоду шахрайських дій, за силової підтримки ППОП, фігурантів злочинної групи затримано в порядку ст. 208 КПКУ та поміщено до ізолятору тимчасового тримання. Також було проведено санкціоновані обшуки за місцями мешкання фігурантів.

Поліцейські Київщини під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури та за сприянням Державної кримінально-виконавчої служби України за фактом заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайстві), вчиненому організованою групою, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 190 ККУ повідомили членам організованої злочинної групи про підозру. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.