Про це повідомляє МКІП.

Мета заходу – зберегти пам’ять про трагічні події, які відбулися в Бахмуті Донецької області після початку російсько-української війни, та привернути увагу світової спільноти до проблем міста.

На виставці представлена унікальна колекція барельєфів «Різьбленка» майстра традиційних народних ремесел із Бахмута Дмитра Денисенка.

Читайте також: У столиці відкриється виставка фотографів з Луганщини “Старобільськ”

Як зауважили у МКІП, частина експонатів була знищена під час боїв, але їхній шлях до столиці став символом шляху самого міста. Також твори відображають біблійні мотиви Страстей Господніх – скорботний шлях Ісуса Христа на Голгофу.

«Ми стикаємось з тим, що хворе російське суспільство сьогодні живе ненавистю. Ми мусимо відстоювати свої цінності, витрачати на це час, але найголовніше – життя наших людей. Насправді, дивлячись на роботи, які представлені тут, ми дійсно надихаємо себе продовжувати боротьбу» т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв

«Ми бачимо, що ворог прийшов для того, щоб нас знищити і стерти з лиця землі нас, як окрему українську націю, тому що йому потрібна наша історія і культура. Бо без нас вони ніколи не зможуть відновити так звану російську імперію» предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній

Митрополит нагадав про безпосередню участь російської церкви у всьому, що роблять загарбники: «Ми знаємо, що одним із співтворців та ідеологів руського міра є її очільник Кирило. І ми бачимо, що ця ідеологія є вбивчою, що вона несе смерть та страждання». Він висловив переконання, що, попри все, «ми пройдемо ці випробування, ми здолаємо це зло, що увірвалося у наш спільний мирний дім».

Гості події мали можливість почути також виступ духового оркесту Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Карабиця.

Раніше Хрещатик писав: У Києві відкрилася виставка «Сталеві титани Бахмута»


Популярні новини зараз

Стало відомо, що буде на місці знесеного храму-МАФу поруч з Десятинною церквою

У Києві було демонтовано незаконний «храм-МАФ» УПЦ (МП) у буферній зоні ЮНЕСКО

У Києві хочуть створити 6 нових ТЕЦ вартістю близько €1,2 млрд

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще