Як повідомляє Київська обласна військова адміністрація, навчання першого курсу Школи операторів будівельної техніки розпочнеться вже 5 серпня на базі Немішаївського фахового коледжу.

На тлі мобілізації чоловіків до Сил оборони країни українська економіка зіткнулася з нестачею робочої сили. Саме тому Мінекономіки планує перенавчати жінок на ті професії, де тепер бракує фахівців.

Як зазначала перша віцепрем'єр-міністерка та міністерка економіки України Юлія Свириденко, зараз потрібно приділити більше уваги програмам перекваліфікації українців, які залишаються в тилу.

Насамперед ідеться про жінок, які вже сьогодні опановують колись суто "чоловічі" професії. Наприклад, тілоохоронців, водіїв вантажівок, автобусів або навіть тракторів — такі зараз реалії ринку праці

У кінці липня компанія Алеф Строй та Немішаївський фаховий коледж за сприяння Міністерство економіки України та підтримки Програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України" запросили українців на навчання в першій в Україні Школі операторів будівельної техніки.

А вже 1 серпня цей проєкт був презентований за участі представників КОВА, USAID та представниць спільноти "Business Woman Club". Як раніше повідомлялось, метою цього проєкту є залучення жінок до традиційно чоловічої професії у зв’язку з кадровим дефіцитом у будівельній галузі, підготовка фахових операторів спеціалізованої будівельної техніки готових до роботи задля відбудови України в часи викликів.

Американська програма USAID підтримує український бізнес з метою підвищення конкурентноспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає і забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі. Theodora Dell, заступник директора місії USAID від американського народу в Україні

Джерело фото: НУБіП

Директор Володимир Альохін для учасників і гостей заходу провів екскурсію територією, презентувавши коледж, його матеріально-технічну базу і нові навчально-виробничі лабораторії для навчання студентів.

Перша в Україні школа операторів будівельної техніки орієнтована на навчання жінок і сконцентрована на здобутті саме практичного досвіду керування новітньою будівельною технікою. Навчання, проживання, харчування безкоштовні для учасників навчальної програми, після 9 тижнів інтенсивного навчання видаватиметься сертифікат державного зразка. Практичне навчання керування відбуватиметься на сучасних екскаваторах та навантажувачах. Це має допомогти уникнути кадрового дефіциту в якомога ширшому спектрі професій.

За підсумками учасники отримають сертифікат державного зразка та сприяння з працевлаштуванням. Щоб узяти участь у конкурсі заповнюйте реєстраційну форму за посиланням.

Популярні новини зараз

У Києві затримали на хабарі проректора НУБІП, який допомогав уникнути мобілізації через аспірантуру

Під час пожежі на Київщині постраждав будинок відомої блогерки та переможниці шоу “Супермама”

Після протестів на Вокзальній площі через закриття ринку "Яма", чиновники взялись пояснювати необхідність реконструкції

У столиці затримали військового лікаря Деснянського ТЦК, який отримував хабарі

Показати ще

Раніше повідомлялось: На Київщині триває набір до школи юного археолога, яка навчатиме до 300 осіб щомісяця