Австралійський стартап Mobile Crisis Construction відкрив мобільний завод, який виробляє будівельні блоки у стилі конструктора Lego з уламків зруйнованих будівель.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на New Atlas. Також про це пише MCC.

Нерозірвані снаряди та уламки від них, згорілий транспорт та військова техніка, використані одноразові системи NLAW, акумулятори та руїни будівель. Усе це — відходи, які залишаються в містах, селищах, лісах, полях, пляжах, у воді та на нашій землі після бойових дій. Однією з найбільших екологічних проблем в Україні на сьогодні є відходи від руйнації інфраструктури.

Австралійський стартап Mobile Crisis Construction відкрив мобільний завод, який виробляє будівельні блоки у стилі конструктора Lego з уламків зруйнованих будівель. Перше використання мінізаводу планується для відновлення одного з районів поблизу Києва. Надалі стартап має намір розширити постачання обладнання в інші регіони, які постраждали від руйнувань. Мобільний завод для виготовлення Lego-цегли може стати важливим інструментом у відновленні інфраструктури, особливо в постраждалих від війни та стихійних лих регіонах.

Мобільний завод перетворює щебінь, скло і пластикові пляшки на спеціальні блоки. Унікальність таких блоків у тому, що їх не потрібно з'єднувати за допомогою розчину; їх можна просто укладати один на одного, як конструкцію Lego.

Цей метод не тільки спрощує процес будівництва, але й робить його ідеальним для застосування в зонах війни чи катастроф. Блоки, виготовлені на цьому заводі, мають високу стійкість до землетрусів і пожеж. Вони можуть бути різних розмірів – від 100х100 до 300х100 міліметрів, а також з плоским верхом для спеціальних конструкцій.

Для створення бруківки різної висоти можна укладати блоки горизонтально.

Процес виготовлення блоків включає їх затвердіння протягом семи днів, після чого їх можна використовувати для будівництва. Повна міцність досягається через 28 днів.

Мобільний завод, який можна переміщати у приблизно шестиметровому контейнері, здатний виробляти до восьми тисяч блоків на день – це достатньо для зведення трьох великих будинків.

Раніше Хрещатик писав, що на Київщині триває пілотний проєкт за участі японців із переробки будівельних відходів після руйнувань спричинених бойовими діями.

Популярні новини зараз

До Києва прибули іноземні лідери та топ-посадовці

В.о. ректора НАУ звинувачує попереднього очільника, який отримав посаду в ДУІКТ, в "промисловому шпигунстві"

У Києві з’явилась пам'ятна стіна з портретом Івана Світличного

Столична блогерка вчергове похвалилась їздою в комендантську годину та ще й під рос-музику

Показати ще