Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо».

Інцидент, за даними поліції, стався у липні у Броварському районі Київщини у помешканні помічника судді. Після пострілу дівчинка потрапила до лікарні, де під час обстеження у її голові виявили предмет, схожий на кулю. Дитина кілька разів змінювала свідчення про події того дня, а її батько Сергій Швидак намагався переконати журналістів, що у голові його доньки нічого немає.

Журналістам «Слідства.Інфо» вдалося зібрати докази, що в голові у дівчинки — справді предмет, схожий на кулю. А також встановити, що працівник Феміди відібрав двох дітей у своєї колишньої дружини та всупереч закону роками перешкоджає матері бачитися з ними.

23 липня 2024 року до Броварської лікарні доставили 12-річну дівчинку з пораненням голови. Правоохоронці встановили, що дитину до лікарні привіз 40-річний батько. Під час обстеження лікарі виявили у голові дитини предмет, схожий на кулю.

Сергій Швидак, батько постраждалої дівчинки

Декілька разів дівчинка змінювала версії перебігу подій.

«Перша її версія була такою, що вона гралася на скейтборді і впала. У процесі обстеження лікарів і рентгену було виявлено предмет, схожий на кулю. Після цього дитина сказала, що вона гралася по вулиці, у своєму селі, де проживає, і в кущах знайшла предмет схожий на пістолет. Вона ним гралася і натиснула на спусковий гачок», — розповідає у коментарі журналістам головна спеціалістка відділу комунікацій ГУНП в Київській області Яна Єрмоленко.

Також, зі слів пресофіцерки, зброя була не вогнепальною, а сам пістолет наразі не знайдено.

Мати 12-річної дівчинки Олена Сивак дізналася про інцидент з пістолетом від знайомих. Саме вона повідомила про це «Слідству.Інфо». Спершу, як каже жінка, ані поліція, ані лікарі не надавали інформацію пані Олені. Ніхто не казав їй прямо, що в голові у дівчинки — куля, її намагалися переконати, що донька впала зі скейта.

Під час однієї з поїздок до лікарні журналістка «Слідства.Інфо» поспілкувалася з батьком дівчинки. Він намагався запевнити її у тому, що в голові дівчинки немає жодного стороннього предмету.

Цей коментар батька суперечить даним поліції та медичним документам, які вдалося отримати редакції. Згідно з результатами комп’ютерної томографії, в голові 12-річної дівчинки все ж таки знаходиться стороннє тіло. «Вузлове утворення 9.6х8.8мм в м’яких тканинах скроневої області справа — стороннє тіло», — йдеться у висновку.

Висновки комп’ютерної томографії

Згодом медичний заклад, де лікували постраждалу дівчинку, надав її матері лист з перебігом подій. Цей лист є у розпорядженні «Слідства.Інфо».

Популярні новини зараз

У Києві затримали на хабарі проректора НУБІП, який допомогав уникнути мобілізації через аспірантуру

У Києві затримали столичного блогера, якого пов'язують з Тищенком, зв'язках з рф та образі військових

На Голосіївському проспекті напередодні комендантської години відбулась ДТП — на цьому місці це не вперше

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

«… самостійно, у супроводі батька о 17 годині 50 хвилині 23 липня 2024 року звернулась зі скаргами на головний біль, відкриту рану голови, загальну слабкість. Зі слів пацієнтки, травмувалась о 13 годині цього ж дня вдома, вистріливши з травматичної зброї гумовою кулею собі в голову. При виконанні обстеження виявлено стороннє тіло в м’яких тканинах скроневої області справа», — йдеться у відповіді медичного закладу.

Відповідь Броварської лікарні

Також, як розповіла журналістам Олена Сивак, колишній чоловік Сергій Швидак кілька років тому відібрав у неї двох спільних дітей і перешкоджає спілкуванню з ними. Саме тому жінка змушена збирати інформацію про стан здоровʼя своєї дитини через запити та офіційне листування.

На момент публікації матеріалу журналістам «Слідства.Інфо» стало відомо, що 12-річній дівчинці зробили МРТ мозку. За результатами досліджень, у лобній та скроневій частинах голови виявили по одній ділянці запалення, тобто загалом — дві. За словами мами дівчинки, операцію з видалення стороннього тіла з голови її дитини наразі чомусь не проводили.