Два дні роботи нового парламенту, думаю, достатньо, каже представник президента в Кабінеті міністрів 37-річний Андрій Герус. Так відповів на запитання журналістів сайту “Главком”, скільки часу потрібно для формування нового уряду.

 Є кандидати, але я не хочу називати прізвища. Тому що це стимулює надто бурхливе обговорення, говорить Герус.

Верховна Рада 9-го скликання проведе перше засідання 29 серпня. У ній працюватимуть 254 нардепи від партії “Слуга народу”. Для ухвалення рішень у парламенті треба не менше 226 голосів. Парламент призначає прем’єр-міністра та уряд. У політсилі називають четвірку ймовірних кандидатів на посаду прем’єра: це голова НАК “Нафтогаз України” 41-річний Андрій Коболєв, виконавчий директор тієї ж компанії 42-річний Юрій Вітренко, заступник керівника Офіса президента з економічних питань 35-річний Олексій Гончарук і заступник виконавчого директора від України у Міжнародному валютному фонді 41-річний Владислав Рашкован.

Уряд Володимира Гройсмана працює четвертий рік. Туди ввійшли шість віце-прем’єрів і 16 міністрів. Керівника Мін­охорони здоров’я тоді не призначили. З липня 2016-го його обов’язки виконує Уляна Супрун.