Проти російських окупантів на Кінбурнській косі застосовують термобаричні боєприпаси, заявив голова Миколаївської обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Кім.

Про це пише “Главред”.

За його словами, заяви окупантів про те, що ЗСУ нібито вдарили по ворожих позиціях на Кінбурнській косі тактичною ядерною зброєю, звучать смішно. Про це він розповів в ефір Еспресо.

Він зазначив, що окупанти у своїх соціальних мережах поширили панічні повідомлення про те, що Збройні сили України нібито застосували на Кінбурнській косі “тактичну ядерну зброю”.

“Це дійсно смішно. Тому що це 9-кілограмовий термобаричний боєприпас, який доопрацьований. Це звичайний боєприпас, яким працюють військові, скажімо так. Але росіяни настільки не очікували, що це буде з дрона – таку вагу і на таку відстань, ось вони цю паніку і підняли. Тому що на відео воно виглядає серйозно. Але насправді це розробки наших волонтерів, які допрацювали дещо”, – сказав Кім.

Окупантів вибивають з Кінбурна потужними боєприпасами: росіяни волають про ‘ядерну зброю’
Він також додав, що волонтери доробляють ще два-три таких боєприпаси – один поїде на Бахмутський напрямок, а інші працюватимуть на півдні.